Klasifikasi lan Operasi Spesifikasi Regulator Tekanan Gas

news3 pic1

Fungsi

Bisa dipérang dadi rong jinis: jinis terpusat lan jinis pos miturut struktur sing beda, bisa dipérang dadi rong jinis: tataran tunggal lan tahap dobel;

 

Prinsip Pakaryan

Bedane bisa dipérang dadi rong jinis: tumindak positif lan tumindak negatif. Saiki, reduksi tekanan domestik umume kalebu jinis reaksi tahap siji lan jinis hibrida rong tahap (tahap pertama kalebu jinis tumindak langsung lan tahap kaping loro minangka jinis reaksi).

 

Miturut Medium

Bedane bisa dipérang dadi rong jinis: tumindak positif lan tumindak negatif. Saiki, reduksi tekanan domestik umume kalebu jinis reaksi tahap siji lan jinis hibrida rong tahap (tahap pertama kalebu jinis tumindak langsung lan tahap kaping loro minangka jinis reaksi).

 

Miturut Materi

Bisa dipérang dadi 316 regulator tekanan stainless steel, regulator tekanan 304 stainless steel, regulator tekanan stainless steel 201, regulator tekanan kuningan, regulator tekanan tembaga nikel, regulator tekanan tembaga nikel, pengurangan tekanan besi cor, peredam tekanan baja karbon.

 

Panganggone reducer tekanan kudu netepi aturan ing ngisor iki:

1. Tumindak kudu alon nalika deflasi silinder oksigen utawa mbukak peredhot tekanan. Yen kacepetan pambukaan katup cepet banget, suhu gas ing bagian reducer sing digunakake bisa saya tambah amarga kompresi adiabatic, sing bisa nyebabake bagean-bagean sing digawe saka bahan organik kayata kemasan karet lan gasket film karet geni lan kobong. Peredhot tekanan rampung diobong. Kajaba iku, amarga percikan statis sing digawe dening deflasi sing cepet lan noda minyak saka peredhot tekanan, iki uga bakal nyebabake geni lan ngobong bagean-bagean peredam tekanan.

2. Silinder oksigen kudu alon nalika nyemprot utawa mbukak regulator tekanan. Yen kacepetan pambukaan katup cepet banget, suhu gas ing bagean regulator tekanan bisa nambah amarga kompresi adiabatic, sing bisa nyebabake bagean-bagean sing digawe saka bahan organik kayata kemasan karet lan gasket film karet geni lan kobong. Peredhot tekanan rampung diobong. Kajaba iku, amarga percikan statis sing digawe dening deflasi sing cepet lan noda minyak saka peredhot tekanan, iki uga bakal nyebabake geni lan ngobong bagean-bagean peredam tekanan.

3. Pancegahan sadurunge nginstal regulator tekanan lan nalika mbukak katup silinder gas: Sadurunge masang regulator tekanan, cukup tutup tutup botol lan jupukake rereget kanggo nyegah bledug lan lembab saka mlebu ing tekanan. Nalika mbukak katup silinder gas, outlet gas katup silinder ora dituju operator utawa wong liya supaya gas tekanan tinggi tiba-tiba cepet-cepet metu lan nglarani wong. Gabungan antara outlet udara regulator tekanan lan pipa karet gas kudu dikencengi nganggo kawat besi utawa penjepit anil, kanggo nyegah bebaya gangguan sawise pasokan udara.

4. Pengatur tekanan kudu diperiksa kanthi rutin, lan pengukur tekanan kudu diperiksa kanthi rutin. Iki ditindakake kanggo njamin keandalan regulasi tekanan lan akurasi maca tekanan gauge. Yen sampeyan ngerteni yen pengurangan tekanan nduweni bocor udhara utawa jarum pengukur tekanan ora bisa digunakake kanthi bener sajrone digunakake, mula kudu didandani ing wektu sing tepat.

5. Pembekuan saka peredam tekanan. Yen peredam tekanan ditemokake beku sajrone digunakake, gunakake banyu panas utawa kukus kanggo cair, lan aja nggunakake api utawa wesi abang kanggo panggangan. Sawise peredam tekanan digawe panas, banyu sing isih ana kudu diunekake.

6. Peredhot tekanan kudu tetep resik. Peredhot tekanan ora kena kontaminasi minyak utawa rereget. Yen ana pelumas, kudu disapu sadurunge dienggo.

7. Pengurangan tekanan lan pengukur tekanan kanggo macem-macem gas ora kena diijolake. Contone, regulator tekanan sing digunakake kanggo oksigen ora bisa digunakake ing sistem kayata asetilena lan gas minyak bumi.


Wektu kiriman: Mar-04-2021